Lura Care dóna suport als XXI Premis ACRA per a la millora del benestar i la qualitat de vida

01/12/2023

Ahir vam tenir el plaer d'assistir a l'acte de lliurament dels XXI Premis ACRA per a la millora del benestar i la qualitat de vida de les persones, concedits per la Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) amb la finalitat de posar en valor el sector de latenció a la gent gran mitjançant el reconeixement daquells projectes, accions i professionals que més han contribuït al seu desenvolupament.

ACRA, entitat sense ànim de lucre que agrupa la majoria d'empreses i entitats del sector de l'assistència a gent gran a Catalunya, s'ha consolidat com l'entitat de referència i de més rellevància al sector, ia través d'aquests guardons reconeix les aportacions de projectes de tota mena en diverses categories.

Els guardons van recaure en iniciatives en intergeneracionalitat, històries de vida i reducció de residus, seleccionades entre els 25 projectes participants. El guardó a la categoria d'Innovació va ser compartit pel projecte “La gran missió”, de la Residència Casal Oller i el IES Carles Capdevila dels Hostalets de Balenyà, i el projecte «Vides amb història: històries per cuidar i acompanyar» de DomusVi i Envita.

El projecte “La gran missió” és una iniciativa que utilitza el cinema per fomentar l'intercanvi intergeneracional entre les persones usuàries d'una residència i l'alumnat d'un institut, donant visibilitat a l'experiència ia les habilitats de la gent gran alhora que participen d'una activitat innovadora que les apropa als joves.

Per la seva banda, “Vides amb història: històries per cuidar i acompanyar” és una iniciativa orientada a afavorir l'atenció centrada en la persona mitjançant la incorporació de la biografia al procediment de les cures, amb la qual cosa es millora l'autoestima de les persones usuàries, les quals finalitzen la seva participació obtenint un llibre sobre la seva vida.

A la categoria de sostenibilitat el guardó va recaure en Sant Andreu Salut Fundació Privada pel seu projecte «ZeroPlàstic» amb l'objectiu d'aconseguir l'eliminació innecessària de plàstics d'un sol ús als seus centres, i per al que ha comptat amb la implicació de voluntaris i de la comunitat de Sant Andreu Salut per a la reducció de plàstics i el foment de processos més sostenibles.

Un dels moments més emotius de la gala va ser la concessió del premi a la millor trajectòria i l'aportació professional a l'actriu Carme Elías, ambaixadora de la cultura catalana i guanyadora de la Creu de Sant Jordi, del Premi Gaudí d'Honor i del Premi Goya. Un merescut reconeixement per la seva generositat i valentia, compartint la seva vivència com a afectada de la malaltia d'Alzheimer i contribuint així a la conscienciació social, essencial per abordar aquest repte com a comunitat.

A Lura Care ens sentim molt afortunats i orgullosos d'haver pogut contribuir un any més mitjançant la nostra col·laboració i patrocini a la celebració dels Premis ACRA, i de donar suport amb això magnífics projectes que demostren la qualitat assistencial, la innovació, el compromís i el sentiment de pertinença del sector.

Volem traslladar des d'aquí la nostra enhorabona a ACRA ia tots els projectes guardonats, i el nostre desig de continuar contribuint a la millora de la salut, el benestar i la qualitat de vida dels nostres majors. La voluntat de tot l'equip de Lura Care és continuar treballant junts per garantir la plena atenció dels més de 6.000 residents a Catalunya, i oferir el reconeixement que mereixen els treballadors d'aquest sector clau per al nostre desenvolupament com a societat.

caCatalà