La protecció dels nostres majors, una responsabilitat compartida

08/01/2024

Al llarg de les darreres setmanes, la propagació de les infeccions respiratòries d'origen víric ha estat un dels temes principals que han centrat l'actualitat social i política. L'arribada del fred hivernal en un context d'abandonament generalitzat de les mesures de protecció anteriors, unida a la confluència de virus com la Covid, la grip i el virus respiratori sincitial, han propiciat un important increment de les malalties respiratòries que estan tensionant alarmantment la capacitat de resposta del nostre sistema sanitari.

Davant d'aquesta situació, diverses administracions regionals com les de Catalunya, la Comunitat Valenciana o Múrcia han decretat la presa de mesures de protecció com l'ús obligatori de màscares a l'hora d'acudir als centres sanitaris. Mesures que el Ministeri de Sanitat ha sol·licitat prendre a la resta d'autonomies, tant a centres sanitaris com a hospitals i centres d'atenció primària, com a centres sociosanitaris, de forma transitòria i amb caràcter excepcional mentre duri el pic epidèmic, si bé no s'ha assolit de moment un acord general sobre això.

Però si bé aplaudim l'impuls de mesures per part de les administracions per frenar aquests virus, a Lura Care creiem que és una qüestió de responsabilitat compartida. Per aquest motiu, hem implantat l'ús obligatori de mascaretes i gel hidroalcohòlic per a tot l'equip dels nostres centres a tot Espanya, tant pel personal assistencial que es desplaça fins a residències, centres de dia o domicilis particulars per atendre els nostres pacients com per els professionals d'altres àrees que duen a terme la seva activitat als nostres centres de treball; tot això amb lobjectiu de minimitzar qualsevol possibilitat de contagi.

Tot l'equip de Lura Care estem convençuts que les persones que mantenim contacte amb col·lectius especialment vulnerables com el de la gent gran, en què sovint trobem quadres d'altres patologies prèvies que podrien veure's agreujats per les complicacions derivades d'aquest tipus de malalties respiratòries, hem de ser proactius a la adopció de mesures de prevenció. Perquè tota precaució és poca per protegir la seva salut, i assegurar la continuïtat dels serveis que els permetin seguir rebent l'atenció sanitària que necessiten amb les màximes garanties possibles de seguretat.