Lura Care participa al V Congrés Nacional Dependència i Sanitat

22/02/2024

Entre el 19 i el 21 de febrer es va celebrar el V Congrés Nacional Dependència i Sanitat, organitzat per Publicacions Alimarket al recinte de IFEMA Madrid, i que ha esdevingut un dels esdeveniments de referència per a les entitats i professionals del sector. Amb el lema 'Temps per a la innovació', l'eix central de l'esdeveniment es va articular sobre les necessitats de solvència, iniciativa i inversió que requereixen les cures sociosanitàries, i va plantejar la pregunta de si estem preparats per afrontar-les.

A Lura Care no vam voler perdre'ns la cita, per la qual cosa Sergi Comas, cofundador i CEO de la companyia, i Elena Rodríguez, responsable de Desenvolupament de Negoci, van acudir per debatre sobre els reptes del sector, conèixer experiències innovadores i posar en valor el nostre model de serveis de salut mòbils de salut bucodental, òptica i audiologia per atendre totes aquelles persones dependents o amb problemes de mobilitat que no es poden desplaçar fins a un centre de salut per rebre l'atenció que necessiten.

Sergi Comas va tenir a més l'oportunitat de participar durant la jornada final del congrés a la taula rodona 'Startups: innovació i emprenedoria al sector sociosanitari'. Moderada per Ángel Uzquiza, director corporatiu d'Innovació del Grup Santalucía, la taula va comptar també amb la participació de Yolanda García, directora de Qualitat de Sèniors; Noelia López Vázquez, cofundadora i CEO de Envita, i Iñaki Bartolomé, CEO de Kwido.

Durant el desenvolupament de la taula els participants van analitzar diverses qüestions clau per al desenvolupament present i futur del sector, com ara el model actual d'atenció a la gent gran i les persones en situació de dependència, o la importància de la innovació i la transformació constant per afrontar els grans reptes que plantegen les creixents necessitats assistencials associades a l'acusat envelliment de la població ia la longevitat més gran.

Sergi Comas va posar en valor el model de salut domiciliària com un element estratègic per garantir la salut, el benestar i la qualitat de vida de totes les persones que per la seva condició no es poden desplaçar, i va reivindicar la necessitat d'apostar decididament per la col·laboració públic- privada per aconseguir atendre els milers de persones que altrament queden completament desateses.

A Lura Care estem molt satisfets d'haver pogut aportar la nostra experiència i visió sobre la situació de l'atenció a la dependència juntament amb tantes altres empreses i professionals, amb qui compartim el compromís d'afrontar mitjançant la innovació el desafiant repte a què ens enfrontem: canviar la forma de veure i entendre l'envelliment, i la manera com prestem les cures a les persones que en necessiten. Perquè el futur dels nostres majors i de milers de persones en situació de dependència en depenen.

caCatalà